المقادير
نصف كيلو برتقال.
6 أكواب سكر.
2 عصير ليمون.
الطريقة
1. اغسلي البرتقال واسلقيه لمدة 10 دقائق. وبعد كده اتخلصي من مياه السلق علشان تتخلصي من مرارة قشر البرتقال.
2. اغلي البرتقال من جديد باستخدام مياه جديدة وسيبيه لغاية ما يستوي وبعد كده شيليه من مياه السلق بس المرة دي احتفظي بمياه السلق.
3. قطعي البرتقال إلى 4 أجزاء وإنت بتقطعيه انزعي منه البذور.
4. افرمي البرتقال بمفرمة اللحمة وبعد فرمه ضيفي إليه 4 كوبايات من مياه السلق اللي إنت محتفظة بيها.
5. ضيفي إلى الخليط السابق السكر وضعيه على نار هادئة مع التقليب المستمر لغاية ما يدوب السكر.
6. ضيفي إليه عصير الليمون وارفعي درجة حرارة النار مع التقليب المستمر ونزع الريم أولا بأول.
7. بعد ما تلاقي المربى استوت شيليها من على النار وعبيها في برطمان
__________________
نصف كيلو برتقال.
6 أكواب سكر.
2 عصير ليمون.
الطريقة
1. اغسلي البرتقال واسلقيه لمدة 10 دقائق. وبعد كده اتخلصي من مياه السلق علشان تتخلصي من مرارة قشر البرتقال.
2. اغلي البرتقال من جديد باستخدام مياه جديدة وسيبيه لغاية ما يستوي وبعد كده شيليه من مياه السلق بس المرة دي احتفظي بمياه السلق.
3. قطعي البرتقال إلى 4 أجزاء وإنت بتقطعيه انزعي منه البذور.
4. افرمي البرتقال بمفرمة اللحمة وبعد فرمه ضيفي إليه 4 كوبايات من مياه السلق اللي إنت محتفظة بيها.
5. ضيفي إلى الخليط السابق السكر وضعيه على نار هادئة مع التقليب المستمر لغاية ما يدوب السكر.
6. ضيفي إليه عصير الليمون وارفعي درجة حرارة النار مع التقليب المستمر ونزع الريم أولا بأول.
7. بعد ما تلاقي المربى استوت شيليها من على النار وعبيها في برطمان
__________________